Fény-programok
Gyöngyház logó
Biobolt


Térkép


Teázó


Linkek

Fény-programok


Terembérlet


Videó


Írások

Potyondi Mónika
Bach- virágtanácsadó, Reiki Mester


Bach-virágterápia a XXI. század gyógyítási módja
A betegség gyógyítható!

A valódi gyógyulásban a fizikai betegség neve és természete semmiféle szerepet nem játszik.
Testünk betegsége nem más, mint a lelkünk és szellemünk között kialakult diszharmónia végeredménye.
A természetben semmi sem sérthet meg minket, ha boldogok vagyunk és harmóniában élünk önmagunkkal; éppen ellenkezőleg: az egész természet a mi hasznunkra és örömünkre szolgál.
Csak akkor válunk érzékennyé külső befolyásokra, ha engedjük, hogy belénk lopózzon a kétely, a depresszió, a döntésképtelenség vagy a félelem. Ez a betegség mögött álló valódi ok. A betegségek, legyenek bármilyen komolyak és hosszantartóak, meggyógyíthatók, ha sikerül felébreszteni a beteg életörömét és vágyát életfeladata teljesítésére.

A Bach- virágterápia középpontjában nem a betegség, hanem az ember áll!

Dr. Edward Bach (1886-1936) húszévesen kezdte orvosi tanulmányait. Súlyos betegségéből való felépülése után élete fő hajtóerejévé a „valódi gyógyítás” keresése vált. Tudta, hogy az anyagi világ a szellemibe ágyazódik. A fizikai test gyógyítását a lélek gyógyításával kell párosítani, ahhoz, hogy az egészség visszaálljon. „ Rettenetes a manapság pénzzel és rossz módszerekkel elérhető mesterséges és felszínes gyógyulásokra gondolni- e módszerek rosszak, mert csak a tüneteket fojtják el, látszólagos enyhülést hozva, az ok elmozdítása nélkül. A gyógyulásnak belőlünk kell fakadnia, hibáink felismeréséből és kijavításából, az isteni tervvel való harmóniából.” „A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, hogy visszatartson, a nagyobb tévedések elkövetésétől megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezessen az igazság és fény útjára, amelyről soha nem kellett volna letérnünk.” A Bach- virágesszenciák a betegség mélyén rejlő OK kezelését végzik, a lélek rezgéseit emelik, ezáltal gyógyítva azt, és ez kihat a fizikai test gyógyulására is. „Bizonyos magasabb rendbe tartozó, vadon növő virágok, bokrok és fák magas frekvenciájuk révén rendelkeznek azzal az erővel, hogy növeljék emberi rezgéseinket. Nem azzal gyógyítanak, hogy a betegséget közvetlenül megtámadják, hanem azzal, hogy felsőbb énünk harmonikus rezgéseivel árasztják el a testünket. Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül, lelki béke és belső boldogságérzet nélkül.” A Bach által felismert 38 virágesszencia megfelel az emberi lélek archetipikus készletével. A Bach esszenciák katalizátorként helyre állítják a lélek és a személyiség közti blokkolt kapcsolatot. Ott ahol a diszharmónia és merevség uralkodott el, ismét élet áramlik. Ahogy Bach mondja: ott, ahol az ember ”már nem egészen önmaga”, ismét „teljesen önmaga” lesz.

címünk: 1201 Bp. Vörösmarty u. 8.
tel.: (06-1) 283-1141
30/312-6803
30/9-872-182
e-mail: gyongy@gyongyhaz-kozpont.hu